Две са проверките, по случая  с бившият републикански шампион по

...
Две са проверките, по случая  с бившият републикански шампион по
Коментари Харесай

Полицията в Стара Загора не вижда агресия при ареста на Пламен Пе...

Две са инспекциите, по случая  с някогашният републикански първенец по битка Пламен Пенев, който умря след гонка с полицията -  едната е вътрешна, назначена от самия шеф на ОДМВР-Стара Загора, а другата е разпоредена със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов. също се задейства по случая. 

 

Според полицията той не се подчинил на полицейско предписание и е умрял вследствие на породена от него злополука с полицейски автомобил. Близките му обаче, че той е бил пребит до гибел при опит да бъде задържан след случая. В интернет циркулират и фрагменти от въпросното задържане. 

 

“Полицейските чиновници не са показали каквато и да било експанзия по отношение на лицето или автомобила. Преследването стартира, като при потегляне лицето прави опит да блъсне нашия сътрудник. Колегите стартират процедура по изваждането на лицето от автомобила ", обявиха на брифинг от МВР-Стара Загора.

“Пристига и екип на " Пътна полиция ", като директно след слагането на белезници лицето получава спазми и при оказаната незабавна здравна помощ е установено, че е умрял ", съобщи старши комисар Лазар Христов.

 

Съдебномедицинската експертиза за гибелта му е предоставена на медици от Пловдив. Установено е, че той е умрял след насилственото му изваждане от автомобила от полицейските чиновници.

 

Работата по изясняване на случая продължава.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР